Böğürtlen Tohumu Çimlendirme

 Böğürtlen Tohumu Çimlendirme

Böğürtlen, Gülgiller (osaceae) familyasının Rubus cinsini oluşturan familyasından insan sağlığında önemli rolleri olan organik asitler, mineraller ve vitaminler bakımından çok zengin bir bitki türlerini ortak adı.Böğürtlenlerde çiçeklenme genellikle Mayıs ayında başlayıp ağustos ayında kadar devam etmektedir.Bu nedenle bitki üzerinde değişik olgunlaşma devrelerinde olan Meyve salkımları birbirini izler.

Böğürtlen Tohumu Nasıl Çimlendirilir?

Böğürtlen tohumu çimlendirmek için peçete, pamuk, gazlı bez gibi içinden bir tanesini kullanmanız yeterli olacaktır. ben size peçete üstünden nasıl çimlendirildiği çok basit bir şekilde anlatacağım siz evinizde hangisi varsa onu kullanmanızda fayda vardır.

Bir kabın içine peçete yerleştirip sprey ile nemlendirin sonra tohumları yerleştirip tekrar sprey ile ıslatın ve kabını kapatın.

Peçete içinde nem uzun süre kalması için kabın kapalı olmasında çok faydalı olacaktır. Tohumlar çimlenmeye başladıktan sonra açabilirsiniz.

Böğürtlen tohumları çok küçüktür. Tohumdan yetişen fide ile aşılanmış fide arasında fark vardır. tohum olarak alıp yetiştirmeyi düşünüyorsanız size tavsiye etmem tüplü fide olarak alıp yetiştirmeniz daha olumlu olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir