Şişen Tablet – Jiffy Şişen Tablet Kullanımı

[the_ad id=”9958″]

(Jiffy) Şişen Tabletler 27,36,38,40,42,50,70 vb. mm çaplarında dır. Her türlü bitki yetiştirmek için uygundur. Tohum ve Çelik uygulamalarında kullanılır. Su ve besin Tutma kapasitesi en yüksek seviyededir. Şaşırtma yapılmadan direk olarak saksıya almamızı sağlar ve özellikle kök gelişiminde

Şişen Tablet Viyol

çok fayda sağlar. Taşırken dağılmaz ve zamandan çok tasarruf sağlar. kökleri zedelenmeden saksıya (toprağa) sorunsuz bir şekilde alınmasını sağlar.
Şişen Tabletler için hazır viyoller vardır tabletlerin mm göre satılır. Yandaki resimde görüldüğü gibi

 

şi,şen tablet set

Birde Viyol ve Şişen Tablet ile birlikte set halinde satılanlar vardır. yanda resimde olduğu gibi.
Viyol deliklerin sayısı kadar tablet ile birlikte satılır. bun yerinde yetiştirme kabı içinde yetiştirilebilir. veya bu tabletlere uygun olan bir kabın içinde yetiştirebilirsiniz.

Kullanımı:
Jiffy Şişen tabletler’de önemli olan Tablet’in suyu emip şişmesidir. Tabletin Tamamen şişmesi önemlidir. Yaklaşık olarak 30dk ile 3 saat arasında bir süre bekleyen tablet formunu alır.
Tablet tamamen şişene kadar suyun içinde beklemelidir.
Bazı fazla suyun içinde bekleyen tabletler dağılmaya başlar ve üst kısımın açık olması nedeni ile dağılır.
Tamamen Şişen tabletleri suyun içinden alın kabın içine yerleştirin ve tohumu değiliğin olduğu yere koyup temiz bir çubuk (çöp şiş) ile yerleştirin. deliğin kapatmak için yanlardaki parçaları kullanarak değili kapatın. Sürekli nemli kalmasını sağlamak için ağzı kapanan yukarıdaki resim gördüğünüz kaplar veya evinizde bulunan ağzı kapanan kaplar içine alın

Bir Şişen Tabletin ölçüleri
Örnek olarak 36mm olan bir tableti düşünürsek şiştiği zaman 4cm X 4cm dir.

Şişen Torf Tablet

Şişen Tablet Alırken Neye dikkat edilmeli?
Şişen tablet alırken mm dikkat edilmeli. şişen tablet satan satıcılar genelde resimlerini yakında çektikleri için tabletler büyükmüş gibi dururlar. ama o kadar büyük değildir. 1 mm 0.1 cm dir. yani 36mm’lik bir tablet 3,6cm dir. tabi bu tabletin şişkinliği 4cm bulabilir.
Yanda ki resimde gördüğünüz 38mm olan tablet 1TL biraz büyük. 
Aklımıza ilk olarak daha büyüğünü almak gelir ama 50mm üstünde olan tabletler daha pahalı ve bulunması zordur. 

Şişen Tablet Nerede ucuza satılıyor?
Şişen tabletler amazon, aliexress, gittigidiyor da bulabilirsiniz. en ucuza ve kaliteli amazonda bulabilirsiniz. sonra aliexpress daha sonra gittigidiyor. Yapı marketlerinde satılıyor ama yer yerde yok.
Amazonda ücretsiz veya ücretli kargo ile gönderiyor.
Price: yazan yerde yazar şu kadarlık alış veriş yaparsanız ücretsiz kargo ile gönderileceği tabii bu konu yazarken mesela amazonda yeni gördüğüm 100tane 42mm tablet için 16dolar ve 35 dolarlık alış veriş yaparsanız ücretsiz kargo gönderiliyor ve aliexprese amazonda birazda pahalı ama amazondan ki satışlardan daha çok olumlu olay aldıklarını gördüm. yani ürün alan kişiler çok bilinçli olarak oy veriyor. ürünü alıp 5yıldız verip geçmiyor. amozan’da ürünü denedikten sonra oy veriyor. 
ve İngiltere’de yaşıyorsanız mesela aliexressde en ucuzu 15dolara satılan 50tane şişen tableti 7dolara alabilirsiniz. sitenin isimi şimdi aklıma geliyor ama amazonda araştırırken gördüm fiyata göre en düşükten bakarsanız görürsünüz ama sadece İngiltere için.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir