Turunçgil Kırmızı Örümceği

Turunçgil Kırmızı Örümceği

Turunçgil Kırmızı Örümcekler Bitkinin Öz suyunu emerek ve zehirli madde Salgılayarak Bitkiye zarar verirler. Çıplak Gözle zor görülecek kadar küçüklerdir. Yapraklarda Önce beyaz sonra kahve rengi lekeler oluşur. bu lekeler ileride birleşerek yaprağın kuruyup dökülmesine neden olur.

Turunçgil Kırmızı örümcekler ile doğal mücadele etmek mümkündür. ama kırmızı örümcekler ile mücadele etmeden önce bu örümcekleri tanımak önemlidir. size alt kısımda bulduğum bir video kırmızı örümcekleri anlatan ve tanımlayan çok güzel bir video buldum göz atmakta fayda vardır.

Video Alıntıdır.

Doğal Mücadele Yöntemleri:

1’nci Tarif ve Yöntem:

Turunçgillerde görülen kırmızı örümcek doğal olarak ilaç hazırlamak için yine turunçgiller meyvesi kullanarak yapılabilir. meyvelerin içinde bulunan sitrik asit kırmızı örümceklere karşı çok etili bir ilaç olarak kullanılabilir. meyveyi su ile karıştırıp kullanılabilir.

 

2’nci Tarif

  • 4 Adet Sarımsak
  • 1 Tatlı Kaşığı Açı pul biber veya 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı sıvı zeytin yağ
  • 1 litre su

Sarımsakları ezin 1 litre suyun içine karıştırın. üstüne pul biber veya toz biber ilave edin. 1 ay çay kaşığı sıvı zeytin yağı ilave edip bu karışı kaynatın. kaynadıktan sonra soğutmaya bırakın 1 gün bu karışı bekletin. 1 gün sonra bu karışı tül bez veya benzeri bir şey ile süzdürün. 1 litrelik bir şişenin içine süzdür düğünüz karışı doldurun.

Bu karışımı kullanırken Örn: 100gr kullanacaksanız 300gr su ilave edin. bu karış çok az etkili olursa eklediğiniz 300gr suyu 250gr olarak ayarlayın. bir defa uyguladığınız bu zararlılar yok olmaz  günlük olarak kontrol edip bu uygulamayı yaparak mücadele etmelisiniz. bitkinin alt ve üst her kısıma gelecek şekild bütün bitki sprey veya pompa ile ıslatılır.

bu karışı kullanacaksanız birde yaprak bitti mevcutsa bu karışımın içine 1 çorba kaşığı arap sabunu ilave edin.

3’ncü Tarif

  • 1 Adet soğan
  • 1 Litre su
  • 1 Tatlı kaşığı açı pul biber veya 1 çay kaşığı toz biber

Soğanı Robot’da (blender’da) iyice su gibi olacak şekilde geçirilir. sonra bu hazırlan soğan 1 litre suyun içine ilave edilir ve üstüne açı pul biber veya toz biber ilave edilir. 1 gün beklenir. 1 gün sonra süzdürülüp kullanılır. Süzdürme sırasında kalan parçalara odun külü eklenerek macun olarak ağaç ve benzeri örümceklerin görüldüğü alanda kullanılabilir. süzdürülen suyada ilaç olarak yukarıda yapılan işlem gibi kullanılabilir.

4’ncü Tarif

  • 1 Kilo Isırgan Otu
  • 10 Litre su

Isırgan oyunu 10 litre su alacak bir kabın içine 10 litre su ile birlikte ekleyip karıştırın. bu karışımı 3 gün boyunca sabah, öğlen, akşam 3-5 dakika karıştırın. 3 günün sonunda bu karışımı kullanacağınız kadarını süzdürün veya bütün hepsini süzdürün bir kabın içine doldurun. kullanacağınız zaman Örn: 1 litre ısırgan otu suyuna  5 litre u ilave ederek kullanın.

Kükürt ile de çok etkili bir mücadele sağlanabilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir