Aloe Vera Üretimi | Çoğaltma

Aloe Vera  Üretimi (Çoğaltma) Resim dosyaları boyutları çok yüksek olduğu ve sayfa açılmasında uzun zaman alacağı için resimleri bir bütün olarak hazırlanmıştır. Alt kısımda resimler üzerinde olan numaralara göre işlemler sıralanmıştır.

Anaç Aloe vera‘dan nasıl ayrılır?

Aloe vera üretimi çoğaltma - Anaç Aloe vera'dan nasıl ayrılır?

1) Aloe vera üreteceğimiz anaç Aloe Vera yandan verdiği sürgün (Yavru) en az 3-4 yaprak olmalıdır.

 2) Yavru(Sürgün) Aloe vera’nın yanlarında ki toprağı etrafını açın.

 3) Yavruları yanlarında ki toprağı temizledikten sonra kökler ortaya çıkacaktır.

 4) Yavru Aloe vera’nın bir tane kök ile ana aloe vera bağlıdır ve diğer kökleri aşağı doğru gitmektedir. Anaç Aloe Vera‘dan yavruları ayırıp çıkarın.

 5) Yavruları (Sürgünleri) Çıkardıktan sonra yanda açılan yerleri geri kapatın.

 6) Çıkardıktan sonra 3 Saat ekmeden önce dışarıda bekletin (suyun içinde bekletmeyin). Beklettiğiniz ortamda bitki güneş görmemelidir.

Su’da bekletmeyin!

İşlemin devamı ekim işlemleri alt kısımda ki resimde devam etmektedir.

 

Yavru Aloe vera Nasıl Ekilir?

aloe vera çoğaltma üretme - Yavru Aloe Vera Nasıl Ekilir?

1) Ekmeyi Düşündüğünüz saksı veya kabı hazırlayın. Torf, toprak, perlit, dere kumu karıştırın, karışımı nemlendirin saksıların içine doldurun. Herkesin perlit ve dere kumu olmadığı için bular olmadan da işleminize devam edebilirsiniz ama dere kumu park veya Bahçelerde bulabilirseniz toprağınıza karıştırmanız da fayda vardır.

 2) Toprakları doldurduğunuz saksıların ortasından parmağınız bir delik açın.

 3) Aloe vera bitkinizin bir elinizle deliğin içine yerleştirip diğer elinizle toprak doldurun.aloe vera yaprakların birleştiği yerin üstüne ekmeyin 5’nci resimde alt kırmızı ile çizdiği yer üstüne çıkmayın.

 4) Sağ sola veya yanlara düşmesin engelemek için bitkinizin yanlarından toprağa parmağınızla hafifçe toprağı bastırın.

 5) Bu resimde kırmızı ile çizgi çekilmiş yer özellikle göstermek için çizdim. Aloe Vera’nın Yaprakların birleştiği yer toprağın altında kalmamalıdır.

 6) Ektiğimiz Aloe Verayı sulayın. 1 hafta gölge bir yerde bekletin. 1 ay toprağı nemli kalmadır. fazla sulamadan kaçının.

aloe vera yaprakların birleştiği yerin üstüne ekmeyin 5’nci resimde alt kırmızı ile çizdiği yer üstüne çıkmayın.

Fazla Sulama Kök çürümelerine neden olur.

Aloe vera ilgili diğer makaleler

25 replies on “Aloe Vera Üretimi | Çoğaltma”

  • aloevera bitkisinden alabilirmiyim lutfen yetiştirip eşimde sedef ve egzama rahatsızlığına kullanmak istiyormmm

  • Aleovera bitkisi ücretsiz fide dağıtımından yararlanmak istiyorum.bunun için nasıl bir başvuru yapmam gerekiyor.ilgilenirseniz sevinirim.

  • Aloe vera bitkisi ücretsiz fide dağıtıkından yararşanmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

  • Merhaba aleo vera bitki fidesi için nasıl bir prosedür gerekli. Ücretlimi temin etmek zormu.

    • bu sene bitkiler hastalanması nedeni ile bitki dağıtımı yapılamamıştır. ve sitenin geliri artık kendi aylık ödemesini karşılayamadığı için bu sene yapılmayacaktır.

  • Bende var ama asil olup olmadigini bilmiyorum cunki bayagi uzamasina ragmen 15cm gecti hala sivi su cikiyor nasil kullanicam onuda bilmiyorum bilgi verirseniz tsk yeni edinebilirsem sizden onun icinde ayrica tsk

    • Merhaba websitenin 1 senedir reklam gelirlerin kendi hosting ücretini bile karşılaması ve gerekli malzemelerin alınması nedeni ile Maalesef devam etmemektedir.

  • Iyi gunler bende aloe vera bitkisinden yetiştirmek istiyorum elinizde tohum veya fide varsa yardımci olabilir misiniz

  • Merhaba ben 05/01/2017 de çiçekçiden aleo vera adı altında bir bitki aldım (kendisi daha önce gördüğüm aleo vetalara benzemediğinden öyle dedim kötü yeşil ve üzerinde beyaz benekleri var belirgin şekilde) sorun su bugün alt toprağa yakın dallarının kuruduğunu yani kurumak üzere olduğunu fark ettim geldiğinden beri büyümekte (uzamaktaydi) 16 tane küçük yaprakları var ama dış yaprakları kurumaya başlamış üç yaprakları daha kurumamış ancak renk değişikliği var bunun sebebi nedir kurudukça su veriyorum ama alttan su çıkıyor iyice drene edip o şekilde suluyorum kurumasını istemiyorum ne yapmam gerekiyor birde aniden şu kaybetmemesi için toprağın üzerine yumurta kabuğu koymuştum bu neden olmuş olabilir mi kayseri/develide yaşıyorum buranın havası biraz sert geçenlerde güneş alsın diye pencere önüne dışarıya kaymıştım ondan da olabilir mi birden soğuktan kurumuş olabilir mi lütfen yardım edin ölsün istemiyorum

    • Merhaba bu mevsimde dışarda pencerenin ünde olması bence bitki için pek iyi olmaz. yaprakların toprağa deymemesi gereklidir. özellikle fazla su verilmesi kökte çürüme ve hastalıklara neden olabilir. renk değişimi kahverengi ise bitkiyi bir süre dinlenmesi gereklidir. yaprakların kahverengine dönmesi bitki öldürmez zamanla düzelir. evin içine alın.

  • Alovera fidesi elinizde varsa yardırdımçı olursanız sevinirim ben tarlama ekmek istiyorum parayla da olsa alçem

  • Bende aloe vera fidesinden yetiştirmek istiyorum 3 adet gönderirseniz çok sevinirim

  • Merhaba,
    Aloe vera bitkimin yapraklarının en uç kısımlarında kahverengi lekeler vardı ben onları yeşil olan yere kadar kestim. Her zaman sulamıyorum. Suladığımda da kenarlardan su tabana akıyor. İlk aldığımdan beri büyümeye başladı. Ama yapraklar öne doğru hafif eğildi. Dik durmuyorlar. Bu durum normal mi? Bir de ben en kenardaki yaprak sararınca onu çekip çıkarttım alt kısmı kahverengi lekeler ile doluydu. Bu Neden kaynaklanıyor? Diğer yapraklar yeşil ve sağlıklı görünüyor. Bitkim daha genç ama kökünden değil de saksının kenarından iki tane yavru filizlendi. İlk filiz ince ama 6 cm kadar uzadı fakat tutup çekince topraktan çıkacakmış gibi. Yamuk duruyor. O filizi çıkartıp başka bir saksıya mı ekmeliyim? Filizlerin ölmesini istemiyorum. Yardımcı Olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir