Sarı Yapışkan Tuzak Yapımı

Sinekler için Sarı Yapışkan Tuzak
Sarı Yapışkan Tuzak Yapımı
Beyaz sinek ve diğer sebzeler için zararı olan sinekleri için sarı yapışkan tuzak yapımını göstereceğim. Yapımı çok basit ve kolaydır. Eviniz sarı olan telli dosya, dosya, folyo, renkli defter kapağı, renkli dosya kapağı, ve benzeri. Kırtasiyelerde 50 kuruşa satılmaktadır. plastik olduğu için uzun süre defalarca kullanabilirsiniz. tekrar at yenisini al şeklinde değil.


Sarı yapışkan tuzak yapımı için sarı olan telli dosya, dosya, folyo, renkli defter kapağı, renkli dosya kapağı, ve benzeri ile koli bandını yatak olarak en üste, orta ve en alta koli bandını bir ucunu kıvırıp yapıştırıyoruz. isterseniz sadece alta ve üste yapabilirsiniz. en üst ortaya dosya delgeç ile veya benzeri birşey ile işlemin başında veya sonunda deliyoruz.

Sarı Yapışkan Tuzak

sonra dikey olarak sarı dosyanın üstünü koli bandı yapışkan kısımı dış tarafa bakacak şekilde daha önce yaptığımız koli bantın üzerine üstüne tamamen kaplıyoruz. fotoğrafı büyüterek daha detaylı görebilirsiniz..
arka tarafında aynı şekilde yapıyoruz.
Sarı Yapışkan Tuzak

en üst ortadan açtığımız deliğin içinden ip geçirip. bitkinizin 10-15 cm üstünden olacak şekilde asıyoruz.

yapışkan üstünde çok böcek olunca artık yenileme zamanı Gelmiştir. Sadece koli bandını üstünden sökün çöpe atın aynı sarı dosya vb. üstüne tekrar koli bant ile yapıştırıp kullanıyoruz.

Zehirsiz Fare Yapışkanı ile Sarı Yapışkan Yapımı

Zehirsiz Fare Yapışkanı Sarı Yapışkan Yapımı

Öncelik nasıl yapıldığını anlatmadan önce bu yöntemi tavsiye etmiyorum. fare yapışkanı çok kuvvetli olduğu için bir kısımını yapışkan sürünce diğer tarafına yapışkan sürülemiyor. ve küçük bir yapıştırıcı eliniz bile deyse çıkması çok zor. bir kere aynı sarı dosya folyo vb. bir defa kullanabiliyorsunuz. diğer yöntemden daha çok masraflı.
Kırtasiyeden ve Evinizde olan sarı bez, dosya , defter kapağı, vb. üzerine zehirsiz fare yapışkanı dökün bir karton veya resimde gördüğünüz benzeri bir şey ile yapışkanı yayın.
başta söylediğim gibi bu yöntemi tavsiye etmiyorum ama denemek isteyenler kalmış yapışkanı sıcak su sabun veya hiç bir şekilde çıkmıyor.

4 replies on “Sarı Yapışkan Tuzak Yapımı”

  • bir yerde okumuştum kadife çiçegi ekilirse beyaz sinek sinek yaklaşmıyormuş özellikle domates ve cevresi için bende bu sene denemeyi düşünüyorum gerçi benim derdim beyaz sineklerle degil köstebeklerle

    • Ben şimdiye kadar gördüğüm en arsız bitmek bilmeyen doğal bir çok öntem fayda ediyor ama yine belirli miktarda kalıyor böcekler ile çok sıkıntı yaşıyorsanız.
      size bu kitabı tavsiye ediyorum bir ara yok satıyordu. Füsun Tezcanın Yazdığı – Börtü Böcek için Doğa Dostu Öneriler ve Ev Yapımı İlaçlar Kitabı

  • Ben bir türlü tutturamadım dağıttığınız zaman yardımcı olursanız sevinirim Teşekkür eder kolaylıklar dilerim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir