Pagespeed İnsights Sitenin Puanını ve Alexa Yükseltme

[the_ad id=”9958″]

Pagespeed İnsights ve Alexa için sitemizin değerlerini yükselmek için sitenizde konu açarken önceden yapmamız gerek basit ve sitemizin için çok önemli bir konudan bahsedeceğim.
Sitenizin Pagespeed İnsights iyi puan alması alexa çok iyi yansıyacaktır.
Daha önce Page Speed – Google Developers test (analiz) yapmadıysanız bu tıklayarak sitenizi ve Yazılarınızın oldu sayfa test ettin.
Page Speed – Google Developers iyi puan almamız çok önemli çünkü google iyi yerde çıkmak için bu çok gerekli ve ziyaretçi sayısında artış göreceksiniz.
Page Speed – Google Developers olumsuz kötü puan almaızın birinci sebebi Resimlerin MB veya KB yüksek olması Sitemizin içinde yer alan resimleri MB(KB) düşürsek Page Speed – Google Developers iyi bir puan alırız.

Resimlerinizi MB(KB) düşürmek için 
Mesela çok büyük Ölçüde ki resimlerinizi ilk önce Windows’da yer alan Paint ile resiminizi açın. Yeniden Boyutlandır yazan yere tıklayın. sonra açılan yerde Piksel yazan yere tıklayın.
Mesela Yatay’da 1600 ve Dikey’de 900 yazıyor. Siz Yatay 600 girip tamam Tıklayın sonra resmi kayıt edin.
Sonra o resmi boyutunu resim kalitesi bozulmadan daha çok KB düşürmek için Alt verdiğim Resminizin Dosya türüne resmi bir kaç kere yükleyip Kb düşürün ve sonra resmi yazınıza ekleyin. emin olun bu şekilde bütün yazılarınızda uyguladığınızda Alexa’da 1 veya 2 gün sonra Düşmeler başlayacak, ziyaretçi sayısı artacak ve ilerleyen zaman içinde reklamlardan aldığınız ücret’de artmaya başlayacaktır.

JPG Resim (KB) Küçültmek (sıkıştırmak) için Jpegmini kullanarak orijinal kalitesini bozmadan .Jpg resimlerinizin kb veya Mb’tını yarı yarı düşürebilirsiniz.

PNG Resim (KB) Küçültmek (sıkıştırmak) için Tinypng kullanarak orijinal kalitesini bozmadan .Png resimlerinizin kb veya Mb’tını yarı yarı düşürebilirsiniz.

Gif Resim (KB) Küçültme (sıkıştırmak) için Ezgif kullanarak orijinal kalitesini bozmadan .Png resimlerinizin kb veya Mb’tını yarı yarı düşürebilirsiniz.Düzenleme yaptığınız sayfaları Page Speed – Google Developers Test Edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir