Soğan Sineği

Soğan Sineğin Tanımı

Soğan Sineği; Soğan Sineklerinin larvaları bitki dokusunda beslenmesi ile zarar vermektedir. Sadece beslenme ile zarar vermekte kalmaz taşıdığı bakterilerde çürümeler toprak altında kalan kısımda görülür. Çürüyen bitki gelişmesi durur sararır sapla birleştiği yerden tutulunca yukarı hafif çekilince kolayca kopar.

Erginler gri renkli ve kara sineklere benzer ama onlardan daha küçüktür.

Yumurtaları mat beyaz renkli muz şeklindedir. erginler ilim koşullarına göre mart ayının ortalarından sonra ve nisan ayı başlarında görülmeye başla

Sonbaharda tarla derinden sürülmelidir.

2 replies on “Soğan Sineği”

  • benim saksılarda kasımpatılar var bir aydır simsiyah bir böcekler sarmış ordan diğer saksılarıma da geçiyorlar bunlar için ne yapabilirim?arap sabunu sulandırdım fıs fıs ile sıktım biraz azalır gibi oldu ama yine çoğaldılar.

    • Merhaba küçük siyah sinekler mi benziyor? toprağın üstünde ve altında gezinen küçük böcekler mi ? eyer onlarsa bu böceklerden biran önce kurtulmak için tek bildiğim toprağı değişirmek çünü bu göçekler toprak içine yumurtalarını bırakır toprak nemli olduğu zaman yumurtanan bu böcekler çıkar. bu böceklerin yumurtaları kolay kolay zarar görmez ilaç fayda etmez, siz dikkatlice bu göceklere bakın dediğim böceklerse diğer saksılardan ayırın ve çiçeğinizin toprağını değiştirin eski toprağı bir poşet içinde koyun çöpe atın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir