Tohum Çimlendirme Yöntemleri

Peçete, Pamuk, Gazlı bez üstünde tohum çimlendirme:

bir çok tohumları peçete üzerinde çimlendire bilirsiniz.
biber, domates, fasulye, tropikal meyve tohumlar vb. bir çok tohum çimlendirme hızlandırmak için özellikle bazı tropikal meyve tohumlarını çimlendirmek için peçete, pamuk, bez üzerinde çimlendirme işlemini gerçekleştire bilirsiniz. Örnek olarak bir kayısı tohumunu sert kısımı olan kabuğundan içinde tohumu çıkarıp peçete içinde veya gazlı bez içinde çimlenebilir.
ejder meyvesi gibi özellikle peçete üzerinde çimlenen tropikal meyvelerde en iyi çimlendirme yöntemleri peçete üzerinde çimlendirme sonra torf içine ekmektir.
peçete içinde çimlendirmek için ağzı kapana bir kap vb. bir kabın içinde çimlendirebilirsiniz. Nemini sağlamak için sprey ile sulanmalıdır.

Torf – Perlit İçinde tohum yetiştirme:
bir çok tohumları torf ile perlit karıştırıp içinde çimlendirebilinir. tohumları çimlendirme, fideleme işlemlerinde en iyi gelişmeyi torf içinde sağlayacağı için torf çok önemlidir. sebze ve meyvelerde torf ile yetiştirdiğim tohumları fide olduktan sonra gerçek yerine ekilirken normal toprağa ekilir yani gerçek yerine ekilirken torf kullanılmaz.

Perlit ile Tohum çimlendirme:
perlit içinde tohum çimlendirme: perlit içinde bazı tohumları çimlendirmek mümkündür ama perlit içinde yetiştirmek için susuz tarım yapmak gerekmektedir. Örnek olarak: marul tohumlarını perlit içine karıştırınca tohumlar bir süre sonra çimlenmeye başlayacaktır ama tohumları çimlendikten sonra yetiştirmek için susuz tarım işlemleri ve bilgileri gereklidir.
perliti soğuk katlama işleminde kullanabilirsiniz. soğuk katlama örnek olarak gül tohumunu perlit içinde çimlendirme.

6 replies on “Tohum Çimlendirme Yöntemleri”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir