• Bonsai
  • Yetiştirme

Ağlayan İncir Bonsai Yetiştirme

Ağlayan İncir Bonsai YetiştirmeBonsai'nin güzelliği Bonsai Japonca bir terimdir ve…

Ağlayan İncir Bonsai Yetiştirme

Bonsai'nin güzelliği

Bonsai Japonca bir terimdir ve şu anlama gelir: “bir konteynere dikildi”. Sanat formu türetilmiştir eski bir Çin bahçecilik uygulamasından, bir kısmı daha sonra altında yeniden geliştirildi Japon Zen Budizminin etkisi. Başlangıçta sadece toplumun seçkinleri uygulanan Yerli toplanmış örneklerle Bonsai ve olarak Çin’e yayılan ağaçlar lüks hediyeler.

Ağlayan İncir / Ficus Benjamina

Ficus Benjamina, Hindistan, Güneydoğu Asya, Güneybatı Pasifik ve Kuzey Avustralya’ya özgüdür. Doğada 40 ila 50 feet yüksekliğe ulaşabilir.
Ficus Benjamina, diğer ficus bitkilerine kıyasla yavaş büyüyor. Bu bitkinin aydınlatma, sulama, budama, kablolama vb. işlerine özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. Bu tür süs bitkisi iç mekanlarda iyi gelişir ancak rahatsız edilmekten hiç hoşlanmaz. Bir Ağlayan İnciri bir yerden başka bir yere taşırsanız, yapraklarını düşürecek kadar şok olabileceğini fark edeceksiniz.

Yetiştirme İpucuları

Her tohum türü benzersizdir ve farklı bir işleme sürecine ihtiyaç duyar. Ekimden önce sahip olduğunuz her tohum türü için ekimi kontrol edin. Doğada tohumların çimlenebilmesi için belirli koşullara ihtiyacı vardır. Tohum tabakalaşma, tohum dormansinin  kırıldığı süreçtir. Bu çimlenmeyi teşvik edin. Tohumların tabakalaşmasının başarılı olması için, gerektiğinde tam olarak ihtiyaç duydukları koşulları taklit etmek gerekir. Doğada uyku halinin kırılması bazı tohumlar sıcak ve nemli bir işlem gerektirirken, diğerleri serin ve ıslak tedavi gerektirebilir. Soğuk katlama işlemini tamamladıktan sonra artık hazırsınız. tohumlarınızı toprak/kompost ile saksılarınıza ekmek için. çimlenme alabilir bir süre sabırlı olun ve tohumlarınızı görmezseniz paniğe kapılmayın.

*Dormansi: (Tüm koşullar optimum olsa dahi çimlenememe durumu)

Yetiştirme Talimatları

Soğuk tabakalaşmaya gerek yoktur. Ekim için adımları izleyin:

  • Elyaf kapları veya tepsiyi saksı toprağı ile doldurun
  • Tohumları fiber saksılara/tepsiye ekin ve üzerini bir santimetre saksı toprağı ile örtün
  • Tohumları eker ekmez kabı sulayın, toprak doyuncaya ve su akmaya başlayana kadar devam edin.
  • Kapları çok fazla doğrudan güneş ışığı alan sıcak bir yere veya bir seraya yerleştirin.

Torf tablet ve torf saksı kullanımlarında tor saksı içine tabletleri yerleştirip ekleyin

Çimlenme birkaç aya kadar, belki daha fazla sürebilir ama pes etmeyin! Filizlendikten sonra fideleri ayırın. (toplu ekim için) Fideleri, genellikle bir sonraki büyüme mevsiminin sonuna doğru, yaklaşık 15 cm yüksekliğe ulaştıklarında değiştirin.

RAPORLAMA

Sağlıklı bir ficus, hızlı büyüyen bir ağaçtır ve saksısına çok dikkat edilmesi gerekir. Bitkinizin daha yavaş büyüdüğünü fark ederseniz, bunun nedeni muhtemelen düşük su veya düşük sıcaklıklardır. Repotting gereksinimleri aynı zamanda ağacı nasıl büyüttüğünüze de bağlıdır. İpuçlarınızı büyümeden alın ve çoğu durumda yıllık olarak repot yapmaya hazır olun.

BUDAMA

Budama, ağaç artık aktif olarak büyümediğinde yapılmalıdır. Ficus ağaçlarının çoğu İlkbahar ve Yaz aylarında aktiftir, sonbaharda büyüme ölür ve Kışa kadar ficus uykuya geçer ve budamadan kaynaklanan yaralanmalara daha az duyarlıdır.
Bitkinizi ciddi şekilde etkileyebilecek hastalıkların veya mantar enfeksiyonlarının yayılmasını önlemek için ölü dalları budadığınızdan ve ölü yaprakları topladığınızdan emin olun; bu budama yılın herhangi bir zamanında yapılabilir.

SULAMA

Ağacı sürekli nemli tutun, ancak suda oturmasına izin vermeyin, aksi takdirde yapraklar düşer ve kök çürümesi gelişebilir. Sulama programınızın tutarlı olduğundan emin olun.

BESLEME

Bu ağaçlar ağır besleyicilerdir ve büyüme mevsimi boyunca bol miktarda gübreye ihtiyaç duyarlar. Bonsai’niz ideal büyüme koşullarına rağmen yaprak döküyorsa, biraz magnezyum ve manganez eklemeyi deneyin.