Akvaryum Bitki Tohumu Yetiştirme

[the_ad id=”9958″]

Akvaryum Bitki Tohumu Yetiştirme

Akvaryum olanlar bir çoğu akvaryumda bitki yetiştirmeyi çok sever. sever ama en ucuz akvaryum bitki 5tl satıldığı için bir çok akvaryumcular bitki yetişmez. bütün akvaryumcular ağız birliği yapmış gibi akvaryum bitki tohumu sorunca onlar iyi değil kötü cevabını alıyorum. tabi haklı adam en kötü bir bitki 5tl satıyor. tohumu övecek haleleri yok ya.

En önemlisi bu tohumlar gerçekten yetişir mi diye bir çoğumuz düşünebilir ama yetişiyor ama kısa sürede yetişmiyor. sadece tohumu alırken karışık almayın. ben yurtdışı bir siteden 400 tohumu 3,5 dolara aldım ama sonradan pişman oldum çünkü 3000 tane tohumu 6 dolara satıldığını öğrenince pişman oldum.

akvaryum bitkisi yetiştirmek istiyorsanız öncelikle akvaryumuzda bitki kumu olmalı. ben coco-peat üstü ince dere kumu ve üstünde aquaclay bitki kumu kullanıyorum. tabi bu kumların aralarına sineklik gibi delikli tül kullandım. akvaryumcuya gittiğinizde belki görmüşünüzdür kahve rengi bir kum veya siyah bir kumun içindedir bitkiler.
Tohum satın alırken dikkat etmeniz gerekenler. tohumların fiyatı 5 ile 15 arasında veya 15 üstünde olmamalı çünkü akvaryum bitkilerin bir bağını 7,5 tl başlıyor.
Tohum satın aldığınız kişi iyi puan almış olmalı 5 yıldız.
Aldığınız tohumlar karışık olmamalı genelde yurtdışı sitelerinde satılan tohumlar tek tür satmazlar 10 , 15 çeşit birden satarlar. her tür ayrı poşet içinde isimlendirilmiş olması gerekiyor.

Videolu Anlatım( Daha detaylı Anlatım için alt kısımda yer alan bilgileri bakın)

Akvaryum Tohumu Çimlendirme: 

Akvaryum Tohumu Çimlendirme

Tohumlar 1 gün bir bardak suyun içinde beklemeli.
Bir gün sonra Bir kabın için Torf koyulup üstüne tohumları ekleyip tohumların üstünü 1 veya 1,5 cm kalınlığında torf ile kapatılın ve sulayın.
isterseniz üstünü bir kap ile veya streç ile kapatın ama unutmayın kullanacağınız saksı veya kap altında delik olmayacak.
Ben bir plastik bardakın içine 3 veya dört tohum

atıp yetiştire bilir veya geniş kabın içine ekebilirsiniz.

Not: direk olarak akvaryum ekmeyin tohumları balıklar yer. bu bitkileri büyüğünde akvaryum aldığınızda yetişmesi için gerekli kumlara

Akvaryum Tohumu Çimlendirme

ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

bir süredir demek amaçlı akvaryum bitkisi ekili bir kabı seraya koymuştum. ve olumlu sonuç aldım.
ve akvaryum bitkilerinin yetiştirme ve su ile adaptasyonu sağlandı.İlk başta tohumu ektiğim kabı seranın içine alım sonra hava şartları düzelince seranın içinden çıkardım.yanda gördüğünüz akvaryum bitkiler resimde ki boya gelince küçük bir akvarumun içine kabından çıkarmadan içine koydum. küçük

Akvaryum Tohumu Çimlendirme

akvaryumu yarısını su ile doldurdum bir gün sonra akvaryumun tamamını su ile doldurdum 1 hafta suyun içinde bekletin ve 5-10 ara ile su seviyesini zaman için yavaş yavaş yükseltin.

Akvaryum Tohumu Çimlendirme

4 replies on “Akvaryum Bitki Tohumu Yetiştirme”

Comments are closed