Aloe Vera Bitkisinin Yaprakları Neden Kahverengine Dönüyor

Aloe Vera Bitkisinin Yaprakları

Neden Kahverengine Dönüyor

Aloe vera bitkisi şifalı bitkiler içinde en çok tercih edilen bitkilerden birisidir. Şifalı Olması ve yapraklarının içinde yer alan jelin bir çok sağlık amaçlı kullanılması nedeni ile çok tercih etmektedir ve bununla birlikte odanın havasını değiştirdiğinde söylenir.

En çok tercih edilen ve şifalı olan türün adı aloe barbadensis’dir. Evlerinizde ve Türkiye’nin sıcak bölgelerinde bahçelerde genellikle karşılaştığımız bu tür çok sık rastlanan sorunlardan olan yaprakların kahverengine dönmesi veya dönmeye başlamasıdır

 

 

Peki neden aloe vera bitkisinde yapraklar kahverengine dönüyor

7 Senedir en çok takipçilerimden ve kendimin yaşadığım sorunlardan biri olan aloe vera bitkisin yapraklarının kahverengi renkler oluşması size şöyle açılayım; Öncelikle endişe etmenize gerek yok bitkiniz ölmeyecek ama bitkinizin dinlenmesi gereklidir.

Nedeni Kahverengi renk oluşuyor;

  • Aşırı sulama
  • Yakıcı Güneş
  • Yanlış bakım

 

Sebebi ;

Basit bir şekilde açıklamak gerekirse ‘Bitki Strese’ giriyor.

 

Ne yapılmalı;

Tedavisi, eyer yaz aylarında  olmuşsa bitki aşırı güneş ışıklarından biraz uzaklaştırılmalı, bitkinin yarı gölge bir yerde dinlemeye alınmalıdır ve/ya bitkin ışık aldığı yer değiştirmelidir.

Çok mu su takviyesi yapıyorsunuz?

Aloe vera’nızı aşırı sulama yaprakların kahve rengine dönmesinin yanında ‘kök hastalıklarında’ getirebileceği gibi bitkinin ölmesine neden olabilir.

Aşırı sulama yapıyorsanız bitki bir süre dinlenmeye bırakmalısınız.

Kısacası kendi haline bırakın.

 

Diğer Aloe vera hastalıkları için bu konulara bakabilirsiniz.

  • 90.99 99.99 

    Kendi Bodhi Ağacı bonsai’nizi büyütün. Kutsal Ficus olarak da bilinen bu ağaç Hindular ve Budistler için kutsaldır ve kalp şeklinde asılı yapraklar oluşturur. Bu güzel Bonsai ile evinize biraz sevgi katın. Bonsai’ye yeni başlayanlar için en popüler iç mekan ağaç türlerinden biri olan Ficus ağaçları, Şubat ayında muhteşem küçük kırmızı çiçekler üretebilir.

  • 62.00 73.00 

    Besin değeri oldukça yüksek Hokkaido Kabağı, Cucurbita maxima türünün ekili bir çeşidi olan ince kabuklu turuncu renkli bir kış kabağıdır. Sırtları olmayan küçük bir balkabağı görünümündedir. Hubbard squash grubuna aittir. Sert dış kabuğun içinde çok hassas ve yumuşak kestane benzeri bir tat veren sert bir et bulunur.

  • 90.99 99.99 

    Kendi (Japon Kızamık ) Berberis thunbergii bonsai’nizi yetiştirin. Size yıl boyunca çeşitli göz alıcı renkler veren güzel bir çalı minyatürü. Ağaç, küçük kuşların kışın tadını çıkarması için harika olan kırmızı meyveler bile yetiştirir.

    Bu estetik açıdan hoş bonsai, 19. yüzyıldan beri Avrupa’da yetiştirilmektedir ve mevcut en renkli ağaçlardan biridir. Sürekli değişen görünüm sizi tüm yıl boyunca sezonda tutacak.

  • 90.99 99.99 

    Kendi Yabani Siyah Kiraz bonsai’nizi yetiştirin. İç mekan için mükemmel olan güzel, renkli bir ağaç ve ilkbaharda beyaz çiçekler ve yaz başında aromatik siyah meyveler üretir. Bu ağaç evinize biraz renk katmanın mükemmel bir yoludur. Yabani Siyah Kiraz harika bir iç mekan ağacıdır ve kirazlar yenilebilir. Değişen mevsimsel renkler ayırt edici, zarif bir görünüm yaratır ve her odanın havasını değiştirir.

  • 88.99 99.99 

    Kendi Baobab Ağacı bonsai’nizi büyütün. Bonsai’ye yeni başlayanlar için mükemmel, büyümesi kolay bir ağaç ve Dünyanın en eşsiz ve ikonik şekilli ağaçlarından biri. Ağaç binlerce yıl yaşayabilir ve 46 fit genişliğe kadar büyüyebilen bir gövdeye sahiptir. Popüler bir bonsai olan Baobab ağacı, muhtemelen en iyi bilinen Afrika ağacıdır ve doğal olarak kalın bir gövde geliştirir.

  • 89.99 98.99 

    Kendi Japon Akçaağaç bonsai’nizi yetiştirin. Seramik bir saksı ile güzelce soyulabilen narin yaprakları olan zarif, zarif bir ağaç. Japon Akçaağaçları, yıl boyunca farklı renkler sergileyen bahçenizin en önemli parçası olabilir. Japon Akçaağacı, çok çekici sarı, turuncu ve kırmızı sonbahar renkleri ile ünlüdür ve popülerdir.

  • 89.99 98.99 

    Kendi Japon Karaçam bonsai’nizi yetiştirin. Koyu, lapa lapa kabuğu ve koyu yeşil iğneleri olan güçlü görünümlü bir ağaç. Kent bahçeniz ve alanınızdan en iyi şekilde yararlanmanız için mükemmel ağaç. Çok popüler bir bonsai olan Japon Karaçam ağaçlarının büyümesi nispeten kolaydır ve soğuk sıcaklıklara tahammül edebilir

  • 2.20 

    Son derece kullanışı ve asetatlı kalem ile üstüne ektiğiniz tohumun ismini yazıp daha sonra kullanımlarda kolonya ile silip tekrar kullanabilirsiniz

  • 2.35 

    Jiffy 44mm-42mm şişen tablet 20 adet 44mm-42mm boyutlarında suda şişen tablet. Bu tabletler özel yataklardan elde edilen %100 sfagnum yosunundan imal edilmiştir. etrafındaki file doğada çözünebilir özelliktedir. sfagnum yosununun su çekme özelliğinden dolayı su ve havayı birlikte emer. Bu avantajı sayesinde köklerin gelişmesi için gerekli ideal hava ve su oranı kolayca ayarlanabilir.

    Mağazamızdan daha indirimli almak için ürün satın alırken satın alabilirsiniz.

2 replies on “Aloe Vera Bitkisinin Yaprakları Neden Kahverengine Dönüyor”

  • mrb. aloeveramda kahverengileşme oldu. torpragına bakmak için çıkardığımda kök çürümesi oluştuğunu gördüm. biraz dikkatle baktığımda kökte minik şeffaf kurtlar vardı. ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir