Aloe Vera Bitkisi Hastalıkları

Aloe vera hastalıkları

Aloe (Aloe spp.) Bitkileri, rozet biçiminde yetişen etli, dişli yeşil yaprakları var. Türlere bağlı olarak, bu etli uzun ömürlü bitkiler evlerimizde, bahçelerimizde ve yetişmeye uygun (güney Amerika) bölgelerde tarım ve yetiştirmesi yapılmaktadır. Bu kuraklığa dayanıklı bitkiler iyi drene toprak ve tam güneş (ışık) veya kısmi gölge ve bitki tabanından büyüyen uzaklıklarla yayılır. Bakteriyel ve mantar hastalıkları aloe vera için sorun çıkarabilirler.

Aloe Rust (pas hastalığı)

Aloe pas, aloe yapraklarında siyah veya kahverengi dairesel lekelere neden olan mantar hastalığıdır. Kararmayan alan okside olur ve bitkinin geri kalanından kendisini kapatır ve renk değişikliği yayılmaz. Bu hastalık için en iyi kontrol önleme yöntemidir.

Kuzey Amerika’da nadiren görülmekle birlikte, aloe pas, ticari olarak ekili bitkilerde yayılabilir, bu nedenle semptom gösteren aloe bitkileri almayı bırakın. Yeterli güneş sağlayın ve yapraklardan su tutun. Aloe bitkilerinin aşırı sulanmasını ve aşırı sulanmasını önleyin.

Kök Çürüklüğü

Phytophthora ve Pythium cinslerinden olanlar da dahil olmak üzere mantarlar, aloe bitkilerinde kök çürümesine neden olur. Kök çürüklüğü belirtileri genellikle koyu kahverengi, duygusal kök ipuçları ve koyu, duygusal alt yaprakları içerir. Bir aloe bitkisi Pythium kökü çürümesine sahipse, bitki yetiştiğinizde kök topraktaki kalabilir. Phytophthora kökü çürüklüğü de bodur büyüme ve sararmış yapraklara neden olur. Kök çürüklüğünü önlemek için fazla sulamayınız ve kök topa göre 3 inç genişliğinde temiz bir kapta steril saksı karışımında yetiştirin.

 

Yumuşak Çürük

Yumuşak çürüme, aloe yapraklarında sumadan kaynaklı lekelere neden olan bakteriyel bir hastalıktır. Çürük bitkinin iç kısımlarına yayılırken, yapraklar sertleşir ve çöker. Noktalar ile birlikte büyütülebilir ve birleşebilir. Tepede biriken su, aloe bitkilerini yumuşak çürümeye duyarlı hale getirebilir.
Yumuşak çürümeyi önlemek için toprağın sularken yapraklar su gelmeyecek şekilde ve yaprak aralarına su gelmeyecek şekilde sulama yapılmalı veya üsten su verme sağlanmamalıdır. Hastalık belirtileri olan aloe bitkilerini çıkarın ve budama araçlarını dezenfekte ederek hastalığın yayılmasını önleyin.

Antraknoz hastalık
Colletotrichum gloeosporioides

Küçük yuvarlak, oval, koyu yeşil suyun başlangıçtaki görünümünü, daha sonra bronzdan açık kahverengi ortama kadar dairesel lekeler haline gelir. Lekeler olgunlaştığında lezyonun merkezi kırmızımsı kahverengiden kahverengiye döner. Hastalıkta ilerleme dönemlerinde kaydedildiğinde, lezyonlar büyük nekrotik alan oluşturmak için birleşir.
Hastalık, ılık, yağışlı havaları tercih eder; Islak havada su sıçratarak kolayca yayılır

Aloe vera yaprak biti
Aloephagus myersi

Belirtiler yapraklarda görülür ve yaprakların tabanında veya zarar görmüş yaprakların zedelenmiş uçlarında beslenirler. Ayrıca Şiddetli istila, yavaş büyüme ve boğulmaya yol açar.

Tedavi
Bitki karantinaya almak yani diğer sağlık bitkiler ayırmak gereklidir. Organik olarak sabunu ile böceklere ilaç hazırlayarak mücadele edilir.
Diğer önemli etkende bitkiyi yanlış sulama kesinlikle kaçılmalı doğru koşullar içinde yetiştirilirmeli.

Diğer Sorunlar
Kötü büyüyen koşullar aloe bitkilerinde hastalık semptomlarına benzeyen semptomlara neden olabilir. Suya batmış lekeler yaprak uçlarında görülür ve yaprakların geri kalanı sağlıklı ve yeşil kalırken uçlar kısımlarında kahverengiye dönüşüm ve büzülme görülür. Aloe vera en iyi tedavi için doğru bakım ile düzgün büyüyen doğru koşular ile yetiştirilen aloe’lar sağlıklı bir şekilde büyümeye devam eder

Aloe vera ilgili diğer makaleler

  • 90.99 99.99 

    İnanılmaz derecede popüler bir bonsai olan Japon Sediri, iğnelerinin küçük boyutu sayesinde Bonsai yetiştiriciliği için çok uygundur. Bu tür yüzyıllardır Bonsai ağacı olarak yetiştirilmektedir. Evinize ve bahçenize çok yakışacak harika bir görünüm.

  • 0.00 

    Ejder Meyvesi Tropikal bir meyvedir. En önemli faydaları arasında yüksek tansiyonu önleme özelliği vardır.

    Ücretsiz 20 adet tohum

  • 2.20 

    Son derece kullanışı ve asetatlı kalem ile üstüne ektiğiniz tohumun ismini yazıp daha sonra kullanımlarda kolonya ile silip tekrar kullanabilirsiniz

  • 2.35 

    Jiffy 44mm-42mm şişen tablet 20 adet 44mm-42mm boyutlarında suda şişen tablet. Bu tabletler özel yataklardan elde edilen %100 sfagnum yosunundan imal edilmiştir. etrafındaki file doğada çözünebilir özelliktedir. sfagnum yosununun su çekme özelliğinden dolayı su ve havayı birlikte emer. Bu avantajı sayesinde köklerin gelişmesi için gerekli ideal hava ve su oranı kolayca ayarlanabilir.

    Mağazamızdan daha indirimli almak için ürün satın alırken satın alabilirsiniz.

  • 89.99 98.99 

    Kendi Japon Karaçam bonsai’nizi yetiştirin. Koyu, lapa lapa kabuğu ve koyu yeşil iğneleri olan güçlü görünümlü bir ağaç. Kent bahçeniz ve alanınızdan en iyi şekilde yararlanmanız için mükemmel ağaç. Çok popüler bir bonsai olan Japon Karaçam ağaçlarının büyümesi nispeten kolaydır ve soğuk sıcaklıklara tahammül edebilir

  • 89.99 98.99 

    Kendi Mavi Ladin Bonsai’nizi yetiştirin. Koyu yeşilden mavi-yeşilin tüm tonlarına ve toz beyaz maviye kadar değişen renklere sahip güçlü görünümlü bir ağaç. Bu ağaç, evinize ince mavi renkler katmanın harika bir yoludur. Colorado Mavi Ladin, Bonsai için çok popüler bir seçimdir, ancak aynı zamanda Dünyanın çeşitli yerlerinde popüler bir Noel ağacıdır.

  • 89.99 98.99 

    Kendi Ağlayan İncir bonsai’nizi büyütün. Bu eşsiz görünümlü ağaç, ona yemyeşil ve tropikal bir his veren koyu yeşil oval yaprakları ile deri gibi bir görünüme sahiptir. Şehir bahçeniz için mükemmel ağaç ve farklı bir görünüm katıyor. Ağlayan İncir, Kuzey Amerika’daki en popüler ev bitkilerinden biridir ve bakımı en kolay Bonsai ağaçlarından biridir, bu da onları yeni başlayanlar için mükemmel bir seçim haline getirir.

  • 90.99 99.99 

    Kendi Bodhi Ağacı bonsai’nizi büyütün. Kutsal Ficus olarak da bilinen bu ağaç Hindular ve Budistler için kutsaldır ve kalp şeklinde asılı yapraklar oluşturur. Bu güzel Bonsai ile evinize biraz sevgi katın. Bonsai’ye yeni başlayanlar için en popüler iç mekan ağaç türlerinden biri olan Ficus ağaçları, Şubat ayında muhteşem küçük kırmızı çiçekler üretebilir.

  • 89.99 98.99 

    Kendi Japon Akçaağaç bonsai’nizi yetiştirin. Seramik bir saksı ile güzelce soyulabilen narin yaprakları olan zarif, zarif bir ağaç. Japon Akçaağaçları, yıl boyunca farklı renkler sergileyen bahçenizin en önemli parçası olabilir. Japon Akçaağacı, çok çekici sarı, turuncu ve kırmızı sonbahar renkleri ile ünlüdür ve popülerdir.

1 reply on “Aloe Vera Bitkisi Hastalıkları”

  • Merhaba verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim yeni aldığım aloveramda antraknoz hastalığı var öyle aldım çünkü başka yoktu düzelir diye düşündüm gerçekten düzelir mi ne yapmam lazım bana yardımcı olursanız sevinirim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir