Mimoza Küstüm Çiçeği | Ücretsiz Fide

Not: Ücretsiz Mimoza Küstüm Çiçeği Fide Bilgileri en alt kısımda yer almaktadır.

Mimoza Küstüm Çiçeği; Mimosa (Mimosa Pudica) cinsine bağlı Küstüm otu, Dokunma bana çiçeği, Küstüm çiçeği vb. adları ile bilmektedir.

İsmin Anlamı Nedir?
Küstüm Çiçeği – Mimoza çiçeği dokunulduğunda ve rüzgarda yaprakları katlanmaya başlar. Bitki yaprakları hemen kapatmaya başlar dokunulduğunda savunma olarak yapraklarını kapatmasından dolayı kstüm çiçeği denmektedir.

Mimoza neden küser?

Farklı bir savunma sistemi olduğundan yapraklarını kapatarak kendini savunur. Dış etkenlerden gelen küçük bir temas bile yapraklarını kapatıp küsmesine yani küstüm çiçeği isimini almasına neden olur. Kapatığı yaprakların tekrar açılması 30 dakikayı bulabilir.

Volkan Konak Mimoza Çiçeğim Şarkısında, Mimoza çiçeğini kırılgan, duygu yüklü erişilmez güzelliğinden ve kırılgan sevgili gibi bahsedilmiştir.

Küstüm Çiçeği Tohumu nasıl yetişir bakım nasıl yapılır
Küstüm Çiçeği Tohumu

Kökeni güney Amerika ve Brezilya’dır. Sacaklı kök yapısında sahiptir. Besin tarafından zengin humuslu topraklarda tercih eder. Soğuk iklimi sevmeyen nemli ve sıcak iklimler mimoza çiçeğine daha uygundur. Soğuk havalar onun narin yapısına uygun değildir. İç mekanda saksı içinde yetiştirilebilir ve kışın  ev ortamına yetiştirme işlemi devam edilebilir.

Küstüm çiçeğinin deprem öncesi çiçeklerinin kapatığı söylenmektedir.

Küstüm çiçeği tek yıllık ve çok yıllık bitkidir. Çiçekleri Pembe, eflantun renklerinde güzel kokan çiçekleri vardır.

Çiçekleri Haziran ayından sonra açmaya başlar.

Küstüm çiçeği en fazla 1,5 metreye kadar uzanır.
Güneşi sever, aşırı sıcak, küstüm çiçeği özellikle öğlen vakitlerinde dik açılı gelen sıcaklıklar küstüm çiçeğine göre değildir.

Küstüm otu tohumdan yetiştir. Tohumlar çimlenme işlemi en az 19-20 derece sıcaklıkta yapılabilir. Küstüm çiçeği tohumu yetiştirme için lütfen bu sayfaya bakın.

Şubat ayından sonra tohum ekim işlemlerine başlayabilirsiniz ama kendi uyguladığım küstüm çiçeği tohumu çimlendirme işlemlerine kesinlikle bakmanızda fayda var.

 

 

Ücretsiz Mimoza Küstüm Çiçeği Fidesi

Ücretsiz olarak Mimoza küstüm çiçeği fideleri dağıtımı duraklatılmıştır.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir