Ankara Torf, Perlit, Gübre, Toprak Satan yerler

Ankara Torf, Perlit, Gübre, Toprak, Viyol Satan yerler sizin için ve kendim için mart 2015’de araştırdım.

Bahar geldiği için bir çok market ve milyoncu ve milyoncu benzer yerlerde toprak satılmakta ama bir çok kişi sebze yetiştirmek için aldığı bu topraklar yanlış topraktır. çünkü şehirde içinde hiç bir yerde sebze yetiştirmek için toprak satılmamaktır. hata seralarda bile çiçekler için toprak bulmaktadır. Milyoncu benzeri dükkanlarda satılan toprakları tavsiye etmiyorum. fiyat bakımdan pahalı ve güvenli bulmuyorum. bütün satığı ürünler çin malı olan bir dükkana güvenim ne fide nede toprak alınır.

Genelde ankara  Torf, Perlit, Gübre, Toprak Kaşıyaka Merzarlık etrafında satılıyor. ama araların ufak fiyatlar fark ediyor. özellikle perlit ankara çok az yerde bulunmakta iri tane bu perlit karşıyakada bir tane yerde var. çok seracıya sordum bilen bir kaç kişi bana Göktaş Florayı söyledi. ben bir çuval iri taneli perliti 10tl aldım. internet 10 litresini 15 tl satılıyor.

Ankara’da En uygun fiyata perlit nerede Satılıyor?

Ankara Göktaş Flora’da satılmaktadır. genelde 250 litre veya 40litre olarak satılıyor burada 40 Litre yani bir çuval iri taneli perlit 10 TL satılıyor.

Göktaş Flora adresi: Anadolu Bulvarı no:222 A.yahyalar / Ankara Tel: 0312 334 61 31 Website: www.goktasflora.com

Ankara’da En uygun Fiyata Torf Nerede Satılıyor?

Karşıyaka Mezarlık bir çok yerde baktım fiyatlar arasında 1 veya 2 TL fark ediyor. ben gezdiğim her yerden fiyatlar ve kartlarını aldım. alt kısımda fiyatları yazdım. en alt kısımda bu seraların adreslerini ekleyeceğim.

Göktaş Flora 13TL 40Litre torf (İndirip yapıyorlar 10TL’ye)

Göktaş Flora İthal 250Litre Torf 70TL

EmBa Peyzaj’da 40 Litre Torf 10TL

EmBa Peyzaj’da 20 Litre Torf 5TL

Çamlıkaya çiçekçilikte 40 Litre Torf 10TL

Çamlıkaya çiçekçilikte 20 Litre Torf 5TL

Sarmaşık’ta İthal 40 Litre Torf 10TL

Sarmaşık’ta Yerli 40 Litre Torf 7TL

Yaprak Peyzaj’da 20 Litre Torf 5TL

Ankara’da Bahçe Toprağı nerede Satılıyor.?

bir çok yerde bahçe toprağı baktım ama genelde çiçeklere ve çim için uygun topraklar satılmakta.sadece karşıyada 2 ikiyerde bahçe toprağı satıldığını öğrendim ama bu toprağı m3  (metreküp) olarak satılmaktaymış. m3  olarak  göktaş flora m3  30TL satılıyor. diğer satan yeride yakında gittiğimde öğreneceğim.

Şimdi asıl şehirde satılan toprak, çiçek, çiçek torfları, ve sebze fidelerine gelelim. şehirde satılan bütün sebze fideleri hibrit size organik deseler bile inanmayın çünkü ya yalan söylüyor yada bilmiyordur. oraganik fideleri köy pazarları benzer yerlerde satılmaktadır. iyi torf ve toprağı büyük yapı marketlerinde var ama karşıyaka mezarlığında satılan fiyatdan pahalıdır. fide, meyve ağaçları Karşıyaka ve Atatürk Orman Çiftliğinde satılmaktadır.

Gübre alırken dikkat edecekleriniz.

Gübre alırken çim gübresi almayın. genelde 40Litrelik paketlerde çim gübresi için hazırlanmış gübreler satılıyor. seralarda kendileri için kullandıkları iyi yanmış sığır, çiftlik gübresi veya koyun gübresi vardır.  paketde satılan gübre 8tl ise bu gübreyi aynı ölçüden 6tl almak mümkün.

Yaprak Peyzaj Adres: Karşıya Mezarlığı 1.kapı karşısı no:371 Yenimahalle/Ankara

Enba Peyzaj Adres: Kaşıyaka Mezarlığı 1 Kapı karşısı www.embapeyzaj.com

Çamlıkaya çiçekçilik adres: karşıyaka mezarlık 2 kapı karşısı www.camlikayacicek.com

Sarmaşık Adres: yaprak peyzajın arka tarafında yer almaktadır.

Burada yer alan bilgiler reklam amaçlı verilmektedir. sadece bilgi amaçlı vermektedir.  isteyenler buna benzer yerleri alt kısıma yazabilirler.

5 replies on “Ankara Torf, Perlit, Gübre, Toprak Satan yerler”

  • sn. plant home bu paylaştığınız yerler arasında koyun gübresi satan yer var mı ve fiyatları ne kadar bilgi verebilirmisiniz?

    • Merhaba Burak bey. evet satılıyor. genelde çuval içinde gübreler satıyorlar seraların giriş taraflarında ama kendilerin için kullandıkları genelde bir çok serada var. ben geçen sene birinci kapının oradan 4 çuval almıştım. çuval içinde değil açtıkta genelde seranın arkada taraflarında oluyor. sormanız gerek çünkü bazıları uğraşmamak için yok çekebilir. hazır çuvalda olanı satmak varken çuvala gübre doldurmayla hepsi uğraşmaz.

  • Solucan gübresi denediniz mi ? Etkili olduğu söyleniyor.Soğuk kompost çayı uygulaması denemesi yapacağım becerebilirsem:) Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

    • ben hiç denemedim ama benim bir kısım bahçemin bazı yerlerinde solucan çok ve o bölgeler çok verimli oluyor. ben geçen sene bahçemin bir kısım yerinde yarasa gübresi kullandım çok çok iyidi. ama bu sene çiflik veya iyi yanmış sığır gübresi alacağım yakın zamanda.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir