Tohum Fide Yetiştirme Kapları Nasıl Kullanılır ve Nerede Kaliteli Ucuz Bulunur

Tohum Fide Yetiştirme Kapları Nasıl Kullanılır ve Nerede Kaliteli Ucuz Bulunur

[the_ad id=”9958″]

Tohum yetiştirme kabı veya fide yetiştirme kapları Türkiye az satılan bir üründür. bulması biraz zor ve pahalıdır. yurt dışında alışveriş sitelerinde bile doğru kelime ile arama yapmasanız bulamaz veya pahalıya alırsınız. Size nerede ucuz, hangi ürün nerede bulunur, nasıl kullanılır, yetiştirme kab çeşitleri, hepsini anlatacağım.Tohum ve fide yetiştirme kabı arıyorsanız bu yazıyı mutlaka okumalısınız.?

Yetiştirme kapları

Yanda ki Resimde 12’li yetiştirme kabı
Bu ürün ve bezer ürünleri bir çok sitede araştırdım ebay,amazon, aliexpress, dhgate vb.Yetiştirme Kabı
bu benzer uygun fiyata Aliexpress’de buldum.

Alırken en önemli dikkat edilmesi gereken ürün aldığı kişinin puanı, satıcın aldığı puan ortalaması ve aldığı yorumlar.
mesela yukarıda resimde gördüğünüz yetiştirme kabı ilk bakışta çok büyük görüne bilir ve genel yurtdışı sitelerin ölçülerini cm olarak yazılmıyor genelde inc ile hesap yapar bu yüzden dikkatmizden kaçar. yukarıda ki kabın ölçüsü 20cm x 15cm dir. her gözü 4cm dir. ama resime bakınca bize daha büyük gözükür. ve çok kolay kırılıyor ve parçalanıyor.
bu yüzden son incelemelerimde aliexpress de genel bu şekilde ürünler satıyor. kalitesi çok düşük.

Bu ve benzer ürünleri bulmak için Aliexpress’de arama yerine nursery pots yazın karşınıza çıkar iyi ingilizceniz yoksa sayfanın en üsten sağ’da dil seçeneği var.(Dil Seçin) Yazan yerden sayfayı türkçe olarak açın.
siteden aldığınız ürünler 10 gün ile 1ay arasında geliryor. ürün alanlar pek amazonda ki gibi bilinçli değil aldığı ürün denemeden 5 yıldız veriyorlar.

En kaliteli olarak Amozan’da buldum. bazıların fiyatları pahalı bazıları ucuz ama genel kaliteli ürünler.

 

Yetiştirme Kabı
 Üsteki resimde yer alan ısıtmalı yetiştirme kabı bir çok siteye baktım sadece amazon’da uygun fiyata ve kalitelisini buldum. böyle bir ürün çin malı ürünlerini hiç benzemiyor. bu ürünler 20 Dolardan başlıyor. bu ürünü bulmak için amazon’dan Germination Station diye arama yaparak bulabilirsiniz. amazon’a gidip arama yerine Germination Station yazın sonra açılan sayda sol’da departments altında Patio, Lawn & Garden yazan yere tıklayın. sonra açılan sayda solda sort by: yazan yerden price: low to higt seçin en uygun fiyat’dan başlar. amazondan ürün alırken önemli dikkat etmeniz gereken ürün aldığı puan(yıldız) ve alıcı yorumlarıdır.

 

Yetiştirme kabı ısıtma

Bu ürün yukarıda anlatığım ürün sadece ısı parçasıdır. yetiştirme kabı olmadan satılır evinizde yetiştirme kabı varsa bu ürünü alıp altına sıcaklığını sağlamsı için kullanabilirsiniz.
bu ürünü amazon’da bulabilirsiniz. bu ürünler ucuz çin malı ürünler olmadı için fiyatı çin mallarından daha pahalıdır. ama yukarıda anlatığım ısıtmalı yetiştirme  kabından daha ucuzdur. bu ürünü Amazon’dan arama’dan Seedling Heat Mat yazarak bulabilirsiniz.

Yetiştirme Kabı

yanda resimde Gördüğümüz ürün yetiştirme kabları içinde en iyilerindendir. fiyatları 10 dolar’dan başlar 500 dolara kadar çıkar. Bu üründe amazon’da bulabilirsiniz. böyle ürünler aliexress yok olsa bile bu kalite ürün yok. ama ebay’da belki bulabilirisiniz ama fiyatları pahalıdır. Resimde görüldüğü gibi çok kalitelidir. üsten hava alması için ayar yerleri vardır. altını tepsi olarak kullanılabilir isterseniz şişen torflarınızı tabağın üstüne koyup kağanı kapatıp kullabilirisiniz. baya bir süre araştırdım sadece tepsi şeklinde satılan ürünleri ama uygun fiyata bulamadım. sonra türkiyede 3tl yetiştirme tepsileri satıldığını öğrendim. bu sitelerde yetiştirme kabının sadece tepsileri yetiştirme kabı fiyatına satılıyor.

Yetiştirme Kabı

bu yetiştirme kabı’da şişen torf tablet ile yetiştirme yapabilirsiniz. bu yetiştirme kapları genel 8 tane tablet veya 10 tablet alacak şekilde yapılmış olanlar satılıyor. bu üründen alırken çok dikkat edilmesi gerek bir çok unsur var.
1)Bu yetiştirme kabı tabletleri ile satılan veya sadece yetiştirme kabı olarak’da satılan var.
2)Bu yetiştirme kabı tablet boyuna göre tasarlanmıştır mesela 38mm torf tablet için veya 30mm lik için veya diğerleri bu konuya çok dikkat etmelisiniz bu yetiştirme kabını aldıktan sonra alacağınız tablet’ler her yerde satılan ve uygun fiyata olanların boyuna göre olmalıdır.bence şişen tablet için yetiştirme kabına hiç gerek yoktur evinizde penir kabları ve benzeri ağzı kapanan kapları kullanabilirsiniz.
bu kapları tabletleri ile birlikte satılan amazon’da bulabilirsiniz. fiyatı 4,5 dolardan başlar içinde ki yuvarlak kadar tablet ile birlikte verirler. birde aliexpresde bulabilirsiniz. ama ben aliexpress’de en son aldığım torf tabletler kalite sesiz buldum.
bu torf tableti kabını bulmak zor değildir.
Bu ürünü aliexpress’de nursery pots bulabilirsiniz. Amazon’da pellet starter diye arama yapınca çıkıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir