Canavar Bitkiler Efsane mi Gerçek mi – 1

Hollywood filmlerin gözlerimizi kamaştıran kurguları ile üst boyuta taşıdığı bilinçlerimize hayal ve gerçek arasında tereddüt bıraktığı acaba gerçek mi veya efsane mi diyeceğimiz Canavar Bitkiler, Yürüyen ağaçlar ile akıllarda sorular bırakan insan yiyen bu bitkiler inceleyeceğiz

Plant Home’de Yeni Yazı Serilerimiz ve Plant Home’nin yeni sürpriz çalışmaları ile güçlü biçimde geliyor. Bitki sevenlerin gönlünü fetih etmeye geliyoruz.

İlk Efsane mi Gerçek mi yazımız “Canavar Bitkiler” ile başlıyor:

Peki canavar bitkiler ne kadar gerçek hadi birlikte değerlendirelim!

Little Shop of Horrors (1986) –  Filme ait bu görüntüde yer alan bitki biraz fazla kurulanmış olsa’da Gerçekte filmde benzetilen bitki sinek (böcekler) ile beslenen etobur bitkilerden olan (venus)’dür. Biraz Fazla mı abartmışlar ne:)

Peki bu bitki insana zarar ver mi?

 İnsana ölümcül zarar vermemekte ama ıslıkları can yakabilir. 

 

Aman dikkat sizde resimde ki arkadaş gibi yapmayın

 

Kolzaları Canavar bitki yaptılar şimdi öldüremiyorlar

İsveç’te Bilim adamları yaptığı araştırmada 10 yıl önce deneysel amaçlı ekilen bir kolza tarlasında yapılan araştırmada genleriyle oynanan tohumların uzun süre topraktan tohumların çıkartılmasına karşı genetiği oynamış bu bitkilerin hala büyüdüğü görülmektedir.

Bu bitkiler ölümcül kimyasal ilaçlar ile bile öldüremiyorlar

 

 

10 yıl sonra 15 genetiği değiştirilmiş ve bitki öldürücü kimyasala dayanıklı bitkinin tarlada büyümeye başladığının görüldüğünü belirten araştırmacılar, deneyde genetiği değiştirilmemiş başka bitkilerin de kullanıldığını ve bunlardan da bazılarının yaşadığını bildirdiler. İsveçli bilim adamları, özellikle genetiği değiştirilmiş kolza bitkisinin bitki öldürücü kimyasallara karşı çok dayanıklı olduğunun altını çizdiler.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir