Avokado Tohumu Yetiştirme | Resimli Anlatım

Avokado Tohumu Yetiştirme Video Anlatım İçin Buraya Tıklayın……

avocado

Avokado Tohumun Yetiştirmek için tohumu arıyorsanız aramayın türkiye’de avakodo tohumunu satmıyorlar. sadece yurtdışında satıyorlar onunda fiyatları biraz pahalı. Bence tohum satın almayın hiç gerek yoktur. büyük alışveriş merkezlerinde ve artık bir çok marketler 1,5tl ile 3,5tl arasında avokado meyvesini bulabilirsiniz.
Avokado Tohumu yetiştirme için
1 Avokado tohumu
3 kürdan
1 Büyük bardak veya kavanoz
Avokadoyu ortadan da kesiyoruz ama elma keser gibi değil. sadece iki tarafını 1 cm derinlikte kesiyorsunuz. ve kestiğiniz yerden bıçağı sağ sola kıvırın veya eliniz iki ayırın.

[the_ad id=”9977″]
Avokado tohumu

iki elinizle ortasına dan yanlara çekerek açın.
Daha önce avokado tadına bakmadıysanız. bu işlem bitene kadar bakmayın bence

Avokado tohumu yetiştirme

3 adet kürdanı sırasıyla ortasına takın ama kürdan biraz yukarı eğik bir şekilde takın. kürdanı yukarı doğru eğik bir şekilde takarsanız tohum bardağın ve kavanozun içine kolay girer. ve kavanozun azına kadar su doldurmak zorunda kalacaksınız çünkü tohum çimlendenmesi için kürdanın hizasına kadar su dolu olması gerekli. özellikle bir çok kişi kürdanları düz takıyor ve çok küçük bardaklarda yetiştirme çalışıyor bu şekil yetiştirme şekilli yanlış.

Resimde gördüğünüz gibi kürdanlar geçirdikten sonra tohumun üstünden suyu dökün su hizası kürdanların altına olmalı

Avokado tohumu yetiştirme

Tohumunuz aynı tarif ettiğim şekilde yaptınız ama aradan 1,5 ile 2 ay geçti çimlenme başlamadıysa tohumunuzu iki yan tarafına çizik atın

Bir çok kişi tohumu çıkarken yanlışlıkla kabuğunuda soyulmuş şekilde karşılaşıyorlar  ve bu kabuğu olmadan veya kabuğu parçalanmış çimlenirmi diye merak ediyor. o yüzden bende 1 hafta önce kabuğu soyulmuş bir avokado tohumu çimlendirme işlemine başladım yakında bu konuda en alt kısıma yazı eklerim.(26.03.2015)


Avokadonuz Alt ki resimde avokado’nun boyuna geldi zaman avokadoyu kürdanlardan tutup kaldırın elinizin suyun içine ucuyla torf veya toprak atın.

Avokado tohumu yetiştirme

Avokadonuzu resimde ki avokado nun boyuna geldi zaman avokadoyu kürdanlardan tutup kaldırın elinizin suyun içine ucuyla torf veya toprak atın.
Avokado tohumu yetiştirme

Avokado Tohumunuzu Yanda ki resimde yer alan avokado boyuna geldiği zaman saksıya alma zamanı gelmiştir.

Avokado saksıya yerleştirme

saksının deliklerine taş koyun saksının yarısına kadar toprakla doldurun. yarıya kadar doldurduktan sonra avokadoyu kavanozdan çıkarın bir elinizde avokadoyu tutun diğer elinizle toprağı doldurun.


avokado çekirdeğinin yarısı dışarıda kalmalı.

Avokado saksıya yerleştirmeAvokado Yetiştirme
Avokado Fidesi

Not: (02.08.2014) resimlerde gördüğün fidenin birisine 25 – 30 cm geldiğinde budadım ve yandan 2 ayrı dal verdi. yan resimde gözükmektedir.

Not: Avokado tohumu çıkartırken kabuğun soyulması veya parçalanması tohumun çimlenmesi engel olmaz bir tane kabuğu komple soyulmuş tohumu denedim test ettim sorun olmadan tohum çimlendi (01.05.2015)

Avokado Tohumu Yetiştirme Video Anlatım İçin Buraya Tıklayın……

8 replies on “Avokado Tohumu Yetiştirme | Resimli Anlatım”

    • Avokado Tohumda yetişmişse meyve belki istendiği gibi vermeye bilir veya verimli olmaz. o yüzden aşı yapılması gerekli olabilir. ama saksıda ev süs bitki gibi yetiştirebilirsiniz.

  • Merhaba bnde ayni sizin gibi yaptm ama kabuklarini soydm . 3 hafta oldu bi gelisme yok . Normal mi ?

  • iyi gunler benm balkonda maydonoz saksim vardi ve avokado cekirdegini oylece onun usdune atmisdim.aradan iki falan gecti maydonozlarin arasinda bi dal var bu ne dedm bi cektm avokado tabi cekerken kirildi.bende buyusun die tekrar biraktm simdi yaprak wer 25 30 cm buyudu.onu normal saksiya nasil almaliyim.

  • iyi gunler benm balkonda maydonoz saksim vardi ve avokado cekirdegini oylece onun usdune atmisdim.aradan iki falan gecti maydonozlarin arasinda bi dal var bu ne dedm bi cektm avokado tabi cekerken kirildi.bende buyusun die tekrar biraktm simdi yaprak wer 25 30 cm buyudu.onu normal saksiya nasil almaliyim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir