Annona Squamosa Tohumu Yetiştirme

Annona çeşitleri ve çeşitlerini yetiştirme 

Tohumları 12-24 saat suyun içinde bekletilmeli ve suyun sıcaklı 25° veya 30° derece olmalıdır.
Tohumları ister direk olarak torf perlit karışımının içine ekebilirsiniz veya peçete üstünde çimlendirebilirsiniz.

Ben peçete üstünde çimlendirmeyi anlatacağım. yanda ki resimde 1’den 6’ya kadar numaralandırılmış resimde peçete üstünde tohumun gelişimini resimlendirdim.
Tohumlar 12-24 saat suyun içinde bekledikten sonra bir kabın içine peçete serin sonra tohumları yerleştirin ve sprey ile sulayın. üstünü bir peçete ile örtün örtmeden önce peçeteyi sprey ile nemlendirin sonra üstünü örtün ve kabın kabağını kapatın.
Günde 1 defa kontrol edip peçetenin ıslaklığını (nemini) kontrol edin yeterli nem yoksa sprey ile ıslatın. yanda resimde gördüğünüz gibi özellikle 20-30° derece tohumlar hızlı bir şekilde tohum çimlenmeye başlıyor.

[the_ad id=”9977″]

Ben üsteki resimde çekmek için tohumların üstünde ki peçete açtığım için üstüne kapattığım peçeteyi görmeyebilirsiniz tohumlarınızın üstünü bir tane peçete ile örtmeyi unutmayın.
Tohumlar yukarıda ki resimde 6’da yazan boya geldiği zaman yanda ki gibi plastik bardak, yetiştirme kabı, pet bardak vb. bir kabın içine torf ve perliti karıştırın bardakların (kapların) içine doldurun. torfu doldurunca bardağı hafifçe masa vurun torf bardağın dibe çöksün. bardağın azığına kadar torf ile doldurun torf’un ortasını parmağınız ile açıp tohumu yanda ki resimde ki gibi yerleştirin.

sonra elinizle yanlarında ki torfu ortaya doğru toplayarak üstünü kapatın.
üstünü çok örtmeyin resimde ki gibi küçük bir kısımı (çok az) dışarıda kalsın. sonra sprey veya
yavaş şekilde sulayın.

Resimlerin boyutları ve mb çok yüksek olduğu için resimlerin boyutlarını düşürmek zorunda kaldım site açılması ve sayfada yavaşlama olması nedeniyle.
isteyen olursa resimlerin orijinallerini pinterest sayfamda paylaşabilirim.

 
[the_ad id=”9822″]