Aloe Vera’nın En İyi 12 Faydası

Aloe Vera’nın En İyi 12 Faydası

Aloe Vera, vitaminler, mineraller, amino asitler, enzimler, polisakarit ve yağ asitleri gibi 200’ün üzerinde aktif bileşen içerir; pek çok çeşit ilaçlar için kullanılıyor! Aloe vera yaprağının hacmi yaklaşık% 99 su olan berrak bir jel benzeri madde ile doldurulur. İnsanlar aloe’yi 5000 yıldan uzun bir süredir terapötik olarak kullanıyor. Bu mucizevi bitki için fayda ve etkilerin listesi çoktur. İşte Aloe Vera‘nın En Önemli 12 Faydasının bir listesi (bazı tıbbi kullanımlar da dahil olmak üzere)

1. Aloe Vera Vitamin ve Minerallerde Yüksektir.

Aloe Vera, A, C, E, folik asit, kolin, B1, B2, B3 (niasin), B6 gibi pek çok vitamin içerir. Aloe Vera, aynı zamanda B12 vitamini içeren birkaç bitkiden biridir. Aloe vera’da bulunan 20 mineralden bazıları: kalsiyum, magnezyum, çinko, krom, selenyum, sodyum, demir, potasyum, bakır, manganez.

2. Aloe Vera, Amino Asitler ve Yağ Asitlerinde Yüksektir.

Amino asitler proteinin yapı taşlarıdır. İnsan vücudu için gerekli olan yaklaşık 22 amino asit vardır ve bunlardan 8’inin şart olduğu söylenir. Aloe’da bulunan amino asitlerin tahminleri, 18-20 amino asitten ve 8 ana amino asitten oluşmaktadır. Aloe vera ayrıca oldukça etkileyici yağ asitleri yelpazesi içerir. Aloe, önemli yağ asitleri olan HCL kolesterolü (kandaki yağları düşürür), campesterol ve B-sitosterol olan üç bitki sterolü içerir. Hepsi alerjilerin ve asit hazımsızlık semptomlarının azaltılmasında yardımcı olur. Diğer yağlı asitler arasında linoleik, linolenik, miristik, kaprilik, oleik, palmitik ve stearik bulunur.

3. Aloe Vera bir Adaptojen dir

Aloe vera, iyi bilinen bir Adaptojen. Bir Adaptojen vücudun dışsal değişikliklere uyum sağlamasına ve hastalığa karşı direnmesine olan doğal yeteneğini artıran bir şeydir. Aloe’nin bir adaptojen olarak gücünün, vücudun savunma ve uyarlamalı mekanizmalarını uyararak vücudun sistemini dengede tuttuğu düşünülmektedir. Bu, stresle başa çıkma yeteneğinizi artırmanıza (kirlilik gibi fiziksel, duygusal ve çevresel stres)

4. Aloe Sindirimle Yardım Ediyor

Zayıf sindirim birçok hastalığa bağlıdır. Düzgün işleyen bir sindirim sistemi, sağlığın temelleri ve temellerinden biridir. Aloe’nun sindirim sistemini yatıştırması ve temizlemesi ve sindirimin iyileştirilmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Aloe’yi dahili olarak almayla ilgili ilginç şey, bir adaptogen olduğu için kabızlık veya ishale yardımcı olur, ihtiyacınız olan şekilde eliminasyon çevrimlerinizi düzenlemeye yardımcı olur. İrritabl bağırsak sendromu gibi problemleri olan insanların yanı sıra asit reflüsü için harika bir çare haline geldi. Aloe ayrıca düşmanca bakteri miktarını azaltmaya ve bağırsağımızda sağlıklı bağırsak florasını dengede tutmaya yardımcı olur. Aloe da bir vermifltür, bu da bağırsak solucanlarının vücudundan kurtulmasına yardımcı olur.

5. Aloe, Detoksifikasyonda Yardımcı Olur

Aloe Vera, deniz yosunu ve chia tohumları gibi, jelatinimsi bir bitki yemi ile Diyetinizde jelatinimsi bitki gıdaları tüketmenin başlıca yararı, bu jellerin yol boyunca toksinleri absorbe eden bağırsak yolundan geçip kolon yoluyla ortadan kaldırmalarıdır. Bu, vücudunuzdaki atıkların uygun bir şekilde giderilmesine yardımcı olur ve vücudunuzun detoksifikasyonuna yardımcı olur.

6. Aloe Vücut Alkalizeye yardım eder

Hastalık, alkalin bir ortamda kendini gösteremez. Çoğu insan çoğunlukla asitli gıdalar üzerinde yaşamakta ve yaşamaktadır.. Aloe vera alkalin oluşturan bir gıda maddesidir. Aşırı asitli beslenme alışkanlıklarını dengelemeye yardımcı olan vücudu alkalize eder.

7. Kalp-damar Sağlığında dost dur.

Aloe’nin kardiyovasküler sağlık üzerindeki etkisi üzerine pek çok çalışma yapılmamıştır, ancak kana enjekte edilen aloe vera özütünün, kırmızı kan hücrelerinin oksijen nakil ve difüzyon yeteneklerini büyük oranda çoğalttığını gösteren bazı araştırmalar yapılmıştır. British Medical Journal’ın 2000 sayısında yayınlanan bir araştırmaya göre, beta sitosterol kolestrolü düşürmeye yardımcı oluyor. Kan basıncını düzenleyerek, kan dolaşımını ve oksidasyonunu iyileştirerek, kolestrolü düşürerek ve kan yapış yapmadan yaparak, aloe vera suyu, kalp rahatsızlığı riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

8. Aloe Bağışıklık Sistemine Yardımcı Oluyor

Bence günlük hayatımızın stresleri göz önüne alındığında, herkes bağışıklık sistemlerine bir katkıda bulunabilir. Aloe vera suyundaki polisakkaritler bağışıklık sisteminizin virüslerle savaşan beyaz kan hücreleri olan makrofajları uyarır. Aloe aynı zamanda anti-oksidanların yüksek seviyesi nedeniyle yaşlanma sürecine katkıda bulunan serbest radikaller olarak bilinen dengesiz bileşiklerin savaşımına yardımcı olan bir bağışıklık arttırıcıdır. (Serbest radikaller, yaşamın kendisinin bir ürünüdür, doğal olarak oluşan bir süreçtir, ancak sağlıksız bir yaşam tarzı yaşayarak kendimizi gereksiz serbest radikallerle aşırı yükleyebiliriz). Aloe ayrıca ateşi azaltmak veya önlemek için kullanılan bir antipiretiktir (ateş düşürücü).

9. Aloe Vera Cilt İçin Harikadır

Aloe’nin cilt için iyi bilinen iyileştirme özellikleri nedeniyle aloe, kozmetik endüstrisinde kullanılan temel bileşiklerden biridir. (yaraları iyileştirmeye yardımcı olur) ve yanıklara, aşınmalara, sedef hastalığına ve böcek sokmalarına topik olarak uygulandığında mükemmeldir. Aloe, analjezik olarak görev yapıyor ve yaraların ağrısını hafifletmeye yardımcı oluyor. Aloe gövdesini kesip buzdolabına koyup güneş yanmış cildi üzerine ovmak özellikle iyi hissettiriyor – hemen rahatlama etkisi mutlak bir cankurtaran gibi hissediyor. Aloe ayrıca bir antipruritiktir: Kaşıntıyı hafifleten veya önleyen bir maddedir. Aloe vera sıkıştırıcıdır: vücuttaki dokuların daralmasına neden olur ve tipik olarak küçük aşınmalardan kaynaklanan kanamayı azaltmak için kullanılır. Aloe’nin yüksek su içeriği (% 99’dan fazla su) nedeniyle, hidratasyon için mükemmel bir yoldur, Cildi nemlendirir ve gençleştirir.
Aloe cildin elastikiyetini artırarak kollajen ve elastin onarımı yoluyla daha esnek hale getiriyor. Aloe yumuşatır ve cildi yumuşatmaya yardımcı olan bir yumuşatıcıdır. Cilt hücrelerine oksijen tedarik etmeye yardımcı olur, cilt dokusunun mukavemetini ve sentezini arttırır ve kılcal dilatasyon yoluyla deriye kan akışını arttırır.

10. Aloe vera bir: Dezenfektan, Anti biyotik, Anti-mikrobik, Germisidal, Anti-bakteriyel, Anti-septik, Anti-fungal ve Anti-viral dir.

Vay be, sanırım bu tüm anti-bazları kapsıyor. Tamam, itiraf etmeliyim ki, bir aloe verayı kullanışlı bir ev bitkisi olarak saklamanızın ve sağlıklı yaşam biçiminize bunun kullandıklarını eklemeniz için başka 8 iyi nedene eklemek için gizemli bir yoluydu. Aloe vera’nın aktif maddeleri, hastalık yapan mikroorganizmaların büyümesini önleyen maddeler olan kükürt, lupeol, salisilik asit, sinnamik asit, üre azotu ve fenol ve antimikrobiyal aktiviteyi sağlamak için bir ekip olarak hareket ederek pek çok dahili ve harici enfeksiyonu ortadan kaldırmakta ve aynı zamanda aktif Bakterilere karşı. Ayrıca mantar ve viral enfeksiyonları tedavi etmeye yardımcı olur.

11. Aloe, İnflamasyonun Azalmasına Yardımcı Olur

Aloe Vera, inflamasyonu yavaşlatmaya veya inhibe etmeye yardımcı olabilen B-sisterold dahil 12 madde içerir. Bu, sertlik nedeniyle ağrılı eklemlere yardımcı olabilir ve eklem esnekliğini geliştirmeye yardımcı olabilir.

12. Zayıflama yardımcı olur

Sindiriminizi iyileştirmek ve vücudunuzu detoxifying ikincil bir etkisi kilo kaybı teşvik edecektir, çünkü sindiriminizi iyileştirmeye başladığınızda doğal olarak daha verimli bir şekilde ortadan kaldırırız, ki bu hepimiz bağırsağımızdan detoks yapmanın birincil yoludur. Bu, vücudunuzdaki zehirli yükünüzü hafifletir ve size daha fazla enerji verir.


Aloe vera ilgili diğer makaleler

1 reply on “Aloe Vera’nın En İyi 12 Faydası”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir